pátek 17. května 2013

Jedna praxe skončí a druhá začíná

Minulý rok jsem přestoupila na střední lesnickou ve Žluticích.
Čtyřikrát za školní rok máme učební praxe. A teď, ve druháku, máme odbornou praxi na 2 týdny. Tahle praxe je i ve třetím ročníku. Jde o to, že na ty dva týdny jste u nějaké organizace, která se zaměřuje na lesnictví či něco takového. Já jsem někde u Mariánských lázní. Na chovu křepelek a bažantů a na výkupu a prodeji zvěřiny.
Ale zpět k praxím. Tento týden jsme měli učební praxi. Na 3 dny. A co jsme dělali? Řezali. Ano. Řezali. Motorovou pilou...Jak mě nazval náš učitel : Krteček a motorová pila. V botách jsem plavala(číslo 46) a ty kalhoty....v těch jsem se utopila.
Můj krásný zážitek: učitel mi řekl, ať do těch bot vlezu v mých botkách. Poslechla jsem...Ono se to někdy nevyplácí. Nemohla jsem se do nic dostat. Ani ji dostat z nohy. Tak učitel zavelel, přišli ke mě spolužáci, jeden mě chytal (nemusel, spadla jsem hned jak ke mě přišel), druhý mi rval botu....Pobavila jsem celou třídu a za to mám upřímně hezký pocit....Když jsem se ptala kamarádky, co říká mému kousku, řekla (cituji): Já to neviděla, ale všichni říkali že to byla strašná prdel!

Já jen doufám, že na té odborné praxi neumřu...

1 komentář: